Gruer du deg for å gå til tannlegen?

Gruer du deg for å gå til tannlegen?

Hver dag møter vi tannhelsepersonell på pasienter som gruer seg veldig for å gå til tannlegen. Mange har utsatt tannlegebesøket i det lengste, med det resultat at det er mye behandling som må gjøres. For noen av disse pasientene er det ikke mulig å få gjennomført behandlingen på tilfredsstillende måte; det kan være på grunn av angst, kraftig brekningstendens eller andre generelle sykdommer.

I dagens samfunn er det et veldig fokus på å fremstå som vellykket og perfekt. Et ødelagt tannsett kan derfor medføre psykiske og sosiale problemer. I min praksis har jeg møtt på pasienter som ikke greier å gå ute blant folk, pasienter som ikke får jobb, pasienter som unngår partneren sin og hvor hovedårsaken har vært ødelagte tenner.

Vi i Tannhelsehuset Haugesund ønsker å hjelpe disse pasientene som ikke greier å få utført nødvendig tannbehandling i våken tilstand. I snart 2 år har vi hatt et tilbud om tannbehandling i narkose, og vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra pasienter som har valgt dette. Det er veldig motiverende å se hvordan pasienter reagerer når de våkner opp fra narkosen og vet at tennene er fikset.

Er du en som har utsatt tannlegebesøket i det lengste, og ikke vet hvordan du skal komme over problemet? Eller kanskje du kjenner en person som har dette problemet? Da vil jeg oppfordre deg til å ta kontakt for en uformell samtale med oss i Tannhelsehuset. Vi er til for å hjelpe deg.

 

Ring oss gjerne på telefon 52 72 19 60, eller send oss en mail på haraldsgaten@tannhelsehuset.no

 

Orve Kjetil Ingvaldsen

Tannlege