Effektiv tannbleking

Effektiv tannbleking

Hvite tenner er forbundet med sunnhet og god helse. Flere og flere søker profesjonell hjelp for å fjerne misfarging fra tennene ved hjelp av tannbleking.

Det kan være mange årsaker til at tenner misfarges. I hovedsak kan vi si at røyking, snusing og dårlig munnhygiene bidrar til misfarging. Det gjør også mat også mat og drikke med sterke farger (kaffe/te/rødvin). Noe av misfarging lar seg fjerne umiddelbart ved den årlige kontrollen hos tannlege eller tannpleier. Dypere misfarging må behandles ved tannbleking.

Profesjonell hjemmebleking er en relativ komplikasjonsfri behandling, dersom den administreres av profesjonelle tannhelsearbeidere. I dag er det regulert ved lov at det kun er tannhelsepersonell som har anledning til å tilby dette.

Før vi tar avstøpning av dine tenner og får laget en spesialtilpasset blekeskinne, må tennene undersøkes. Dette for å avgjøre om dine tenner i det hele tatt kan blekes. Deretter får du med deg et blekekitt bestående av dine spesialtilpassete blekeskinner, til over– og underkjeve og blekestoff. Blekeskinnen med blekemiddel skal brukes 2 x 30 min. daglig i 10-14 dager eller ca. 1 uke om natten. Blekestoffet som brukes er karbamidperoksid 10% eller hydrogenperoksid 6%. Du vil alltid bli satt opp til kontroll etter bleking slik at vi får registrert effekt av behandlingen. Etter endt behandling tar du vare på blekeskinnene dine og bruker dem senere. Du kan oppleve økt ising i tennene under og rett etter behandling. Det er derfor viktig at du følger veiledningen som du har fått via din tannpleier eller tannlege før behandlingen startet.

Ta gjerne kontakt dersom du ønsker mer opplysninger. På vår hjemmeside kan man også lese en mer detaljert beskrivelse om hvordan tannbleking kan gjennomføres : Tannbleking.