Tannlegeskrekk – Hvordan kan vi hjelpe deg?

Tannlegeskrekk – Hvordan kan vi hjelpe deg?

Opp mot 10% av Norges befolkning har angst for å gå til tannlegen. Vi i Tannhelsehuset har laget et behandlingsopplegg for deg med tannlegeskrekk.

Det kan være mange årsaker til hvorfor du er redd for å gå til tannlegen. En vanlig årsak til tannlegeskrekk kan være en smertefull opplevelse knyttet til tannbehandling i barneårene. Noen opplever hele situasjonen hos tannlegen som vanskelig, andre kan være redde for helt spesielle arbeidsoperasjoner som de skal utsettes for. Eksempler på dette kan være frykt for å borre, for sprøyter, redde for “pirking i tennene” eller redde for alle lydene. En fellesnever for de fleste er angsten for å bli utsatt for en smertefull opplevelse eller situasjon, som en selv ikke kan kontrollere.

 

 

Eget behandlingsopplegg

Tannhelsehuset tilbyr et eget behandlingsopplegg for deg som har tannlegeskrekk. Målet vårt er at du etter endt behandlingsopplegg skal kunne gå regelmessig til din tannlege, uten å være redd lenger. Vi tar redselen din på alvor og ønsker å legge til rette for at du gjennom vårt individuelt tilpasset tilbud, skal få en positiv opplevelse hos oss.

4 steg som kan inngå i din individuelt tilpassete behandling

 1. Samtale med tannlege.
  Først og fremst gjennomføres en god og trygg samtale mellom deg og tannlegen som skal behandle deg. Her kartlegger vi hvilken grad av tannlegeskrekk du har, i tillegg planlegger vi nødvendig tannbehandling.
 2. Tilvenning hos tannlege.
  Ofte begynner vi med tilvenning hos tannlege. Da får du et tilpasset opplegg, der vi går forsiktig frem og tar behandlingen i det tempoet som du selv tillater. Beroligende medikamenter kan tas i bruk ved behov.
 3. Behandling i narkose.
  Dersom du opplever at påkjenningen blir for stor rundt tannbehandlingen, og at omfanget av aktuell tannbehandling er for stor, får du tilbud om narkose. Da har vi et eget narkose team på klinikken som ivaretar deg under narkosebehandlingen, mens vi foretar tannbehandlingen. Behandling i narkose kan også være aktuelt for deg som kun gruer deg litt for tannbehandling. Har du en visdomstann som skal fjernes, en tann som må rotfylles, eller noen fyllinger som må skiftes? Da kan dette være aktuelt for deg. Vi gjør både små og store behandlinger i narkose. Ta kontakt med oss, så tar vi en prat om dette.
 4. Gjennomført behandling.
  Målet vårt er at du etter endt behandling hos oss, skal kunne gå regelmessig til tannlege for videre oppfølging.